Athare Psychologen Praktijk

Vervulling, intimiteit, veiligheid In elke partnerrelatie gaat het om drie fundamentele menselijke behoeften. Erkenning (gezien en gerespecteerd worden), invloed (gelijkwaardige inbreng) en liefde (warmte, intimiteit, seksualiteit).

Op een dieper niveau gaat het om veiligheid. ‘Ben je er als ik je nodig heb? Ben je met me?’ De wijze waarop elk van de partners vroeger is gehecht speelt daarin een belangrijke rol. Net als eerdere ervaringen in relaties en de wijze waarop ieder dat heeft verwerkt.

Door de tijd heen kan er in de relatie een patroon ontstaan dat deze behoeften belemmert en frustreert. Een relatie wordt getest: door kinderen krijgen, ziekte of werkeloosheid, door carrières of familieperikelen. De liefde kan ondersneeuwen, er kunnen bittere conflicten, sleur en gelatenheid of afstandelijkheid ontstaan. Partners vervreemden van elkaar.

Het blijkt dat men van een relatietherapie niet zozeer een verbetering van communicatieve vaardigheden verlangt of een cursus in conflicthantering c.q. intimiteit. Partners verlangen een herstel van de liefde.

Daar richt zich de therapie dan ook op. Het blijkt in veel gevallen mogelijk om de oude aantrekkingskracht te vernieuwen. Door eerlijk te kijken naar het belemmerende patroon wat zich door de jaren heen heeft gevormd en dat –stap voor stap- te veranderen. Te leren luisteren naar waar jijzelf en de ander kwetsbaar in zijn. En voeling te krijgen met de fase waarin jullie relatie en jullie persoonlijke ontwikkeling zich bevindt en wat die fase van jullie vraagt.

Zo kan je partnerschap weer gaan 'stromen' en kun je de bedoeling ervan weer in ere herstellen: vreugde beleven. Zelfs de beslissing om uit elkaar te gaan kan - hoe pijnlijk ook - een herstel van balans voor beiden tot gevolg hebben.         


Adres:
Woonadres: Grote Bisschop - 22
 
8141 WL - Heino
 
Overijssel
Tweede adres:
Praktijkadres: Marktstraat - 27
 
8141 GA - Heino
 
Overijssel
Telefoon:
0572-393930
Website:

 

Therapeut:

Marcus Belle
Therapieën:
Bio-energetica
Burnout-begeleiding
Coaching
Contextuele therapie
Emotionally Focussed Therapy
Enneagram
Familieopstellingen
Focussen
Haptotherapie
Mindfulness
Psychotherapie
Relatietherapie
Rouwverwerking
Stemwerk
Supervisie
Systemisch werk
Voice Dialogue
Opleidingen:
Sociale Wetenschappen: psychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)
Voice Dialogue, 3-jarig - ITP Amsterdam
Systemisch werken (Familie Opstellingen), 2 jarig - Hellinger Instituut Groningen
Haptokinesie, 2-jarig - Academie voor Haptonomie Doorn
Medische Basisopleiding - Instituut Bont-Diephuis Almen
Beroepsverenigingen:
Ned. Vereniging voor Psychologen en Agogen (N.V.P.A.)
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (R.B.C.Z.)